Hvordan bliver man gradueret i BJJ

Graduering i BJJ. De 5 forskellige voksen bælter

Graduering i BJJ. De 5 forskellige voksen bælter

Hvordan bliver man gradueret i BJJ

Der er flere som har spurgt mig om hvordan man bliver gadueret i BJJ. Jeg kan kun fortælle, hvordan vi gør i ArteSuave.dk. Der er mange forskellige måder at gøre det på. Nogle klubber har et pensum, som man skal kunne til hvert bælte. Det har vi ikke. Vi kigger på, hvordan eleven klare sig til træning, konkurrence, alder, deres ambitions niveau og om de passer deres træning.

Janni vinder VM Black Belt Adult som første fra scandinavien

Janni vinder VM Black Belt Adult som første fra scandinavien

Dem som deltagere i mange konkurrencer er ofte nemmere at vurdere, fordi det er nemt at se, hvordan de klare sig i forhold til deres modstander, som har samme bælte farve som dem selv, men her spiller ambitions niveauet også ind. Dem som gerne vil vinde store internationale stævner, som VM i adult, vil ikke blive bedømt på samme måde, som dem som kæmper regionalt, eller kæmper i Master divisionerne. Niveauet er meget højt til de store internationale turneringer, så hvis man graduere folk for hurtigt, så kommer de ikke til at lave de resultater som de gerne vil.

Det betyder ikke at man aldrig vil blive gradueret, hvis man ikke har lyst til at konkurrere. Så kigger vi på, hvordan man klare sig til træning, imod dem med samme bælte farve og dem som er højre gradueret. Det vi kigger på er om man har en god tekniks forståelse og ikke kun klare sig godt, fordi man er stor og stærk.

Ved sortbælte er der mange ting som spiller ind. Mentalitet, teknik osv. Er man et godt forbillede, opføre man sig ordenligt, er man en del af teamet. Det er ikke kun om man kan køre alle hvidbælterne over 🙂

Hos os koster det ikke noget at blive gradueret, det eneste det koster er prisen på bæltet, 100 kr. Vi har nogle faste dage, hvor vi graduere folk, såsom Summer Camp, juleafslutning og sommer afslutning. Nogle gange graduere vi folk til træning, det sker mest, når folk ikke har deltaget i de tre events og vi føler at det er på tide at de skifter farve. Man kan ikke gå op til graduering i traditionel forstand.

En vigtig ting at huske på er at det er en individuel rejse, og alle bliver vurderet forskelligt, så lad være med at sammelign dig med de andre, da rejsen er forskellig fra person til person, og din træner har en måske en anden plan for dig, men en ting kan du være sikker på, er når du får dit bælte, så har du fortjent det. Så pas din træning, så skal du nok blive gradueret.

En tur igennem maskinen

En tur igennem maskinen

Til selve graduering bliver man kaldt op til streger eller et nyt bælte, og så skal man en tur igennem maskinen, hvis man ikke ved hvad det er, så må man komme og se det for sig selv. Tilsidst skal man lige kastes af alle sortbælterne.
Dem som får nye bælter, skal køre 30 min sparring, med skiftende modstander.
Det kommer tit som en overraskelse at man bliver gradueret.

Man skal kastes af alle sortbælter til graduering. Her er det Camilla Hansen som kaster

Man skal kastes af alle sortbælter til graduering. Her er det Camilla Hansen som kaster

Når man blive sortbælte, skal man holde en tale. Det er tit et meget rørende øjeblik, da det betyder meget for både træner og den som bliver sortbælte.

Anders Rosendal modtager sit sortebælte til Summer Camp

Anders Rosendal modtager sit sortebælte til Summer Camp

Bagefter ser man sådan ud 🙂

Frank the Tank lige efter at han er blevet sortbælte med Leo Vieira og mig selv

Frank the Tank lige efter at han er blevet sortbælte med Leo Vieira og mig selv

Vi ses på måtten

Shimon

This entry was posted in Uncategorized by admin. Bookmark the permalink.

Leave a Reply