Deltage i camps og seminar?

Thiago Sá Seminar 2016

Thiago Sá Seminar 2016

Deltage i camps og seminar?

Det er tit at elever spørger mig om de vil få noget ud af at deltage i en camp eller et seminar. Svaret er ja, helt klart! Jiu Jitsu er virkeligt stort og der vil altid være noget nyt at lære, lige fra nye positioner til små deltajler som gør en kæmpe forskel, og alle har deres måde at forklare ting eller vise det på en måde man ikke er vant til. Så længe at man har et open mind og ikke med det samme tænker, den teknik kender jeg godt.

Flere gange har jeg været være ude for at der er nogen som, siger til mig på et seminar/camp, “Det har jeg aldrig set før”, selvom det er noget vi har trænet i klubben. Frank ved hvad jeg snakker om 🙂 Det kan der være mange årsager til.

  • Enten er det mig som er for dårlig til at forklare teknikken. Helt usandsynligt!
  • Da man fik det vist første gang, var man ikke klar til at modtage indformationen. Jeg har selv oplevet det mange gange, teknikker jeg har set før, først giver mening senere, fordi at jeg ikke var klar til at forstå dem før.
  • Alle undervisere har deres egen måde at forklare ting på og deres specielle deltaljer, og det kan være at lige præcis deres forklaring giver mening.

Få ny viden

Vi har i de sidste mange år holdt seminar og camps med mange forskellige BJJ instruktører fra udlandet, og det er en af grundene til at vi har det niveau som vi har i dag. Før i tiden var vi nød til at tage til udlandet for at få ny viden, og derfor var det begrænset, hvor mange der tog med og dermed også begrænset, hvor mange som blev opdateret. Ikke fordi vi, ikke prøvede at videreformidle, det som vi havde lært, men det var bare ikke helt det samme, som at få det first hand.
Der er ikke nogen grund til at opfinde den dybe tallerken igen. Viden er tilgængelig derude, det er bare et spørgsmål om at hente den ind. Derefter gælder det om at få, så mange som muligt til at lære de sammen ting. Jeg ser det som en kollektive hukommelse, jo flere som lære de samme ting, jo større chance er der for at det bliver en del af vores Jiu Jitsu. Hvis det kun var mig eller en anden person, som tog ud for at få ny viden, så ville det kun være den person som havde den viden.

Demian Maia Seminar 2016

Demian Maia Seminar 2016

Hvor meget får man ud af det?

Hvis man bare tager én ting med sig fra et seminar, har det været det hele værd. I Jiu Jitsu, er det ikke kun et spørgsmål om at træne meget, det er en stor del af det, men det er også et spørgsmål om at have den rigtige viden. En måde at få mere viden, er ved at deltage i seminar og camps. Som i sikkert ved, så har man en masse spørgsmål, men mange gange meget få svar. Seminar og camps er en måde at få en masse svar til sine spørgmål, som supplement til sin træning.

Summer Camp 2016

Summer Camp 2016

Jeg syntes det er dyrt at deltage

Prisen på vores seminar/Camps er utroligt billig. Winter Camp 2017, hvor der er træning 2 gange om dagen, i alt 22 hold, en ca pris på 45 kr pr hold eller 83 kr, hvis man ikke kan træne om morgen. Tror ikke at man kan finde det andre steder, til den pris.

Så kan kun anbefale folk fra hvid til sortbælte at deltage i vores events.

Vi ses på måtten

This entry was posted in Uncategorized by admin. Bookmark the permalink.

Leave a Reply