Lad være med at overdrive din træning

Lad være med at overdrive din træning

En ting som jeg ofte bemærker hos nybegyndere, er en tendens til at blive meget grebet af BJJ, hvilket ikke er en dårlig ting. Problemet opstår i at man hele tiden vil lære mere for hurtigt. Man vil have svar på sine spørgsmål, og derfor træner man mere end ens krop kan klare. Der er mange som starter op med at gå fra nul træning til BJJ træning 5 gange ugentligt. Resultatet er at efter et par måneder, så ser jeg dem ikke mere, og det er tit, fordi de bliver skadede eller brænder ud. Det kræver noget tid for kroppen at vende sig til at træne BJJ. Det nytter ikke noget at man starter med at træne, hver dag og helst 2 gange om dagen, 5 dage om ugen. Det kan de fleste ikke holde til, man skal langsomt bygge sin træningsmængde op, så man kan holde til det over tid.


Det er ikke en spurt, og du behøves ikke have travlt. Den største hindring i at blive god til BJJ er lange perioder væk fra træning. Ikke at du har én eller to hviledage om ugen. Lange pauser fra træning sker ofte pga. at man er blevet skadet eller er kørt død pga. for meget træning. Det er altid ærgeligt, at opleve når folk stopper med noget som, de virkeligt er glade for, fordi de ikke kan styre deres træningsmængde.

En grund til at folk brænder ud, kan være at Jiu Jitsu tager tid at lære og der ikke er instant gratification. De finder ud af at det tager tid og dedikation, så når de har brugt 3 måneder på at træne BJJ, og stadigvæk ikke mestrer det, mister de interessen.

Mist ikke modet endnu, de fleste vil kunne opnå et godt niveau i BJJ, hvis bare de er konsistente i deres træning. Jeg vil anbefale nybegyndere at starte langsomt op med BJJ, begynd med 2-3 træningspas om ugen. Mærk efter i kroppen hvordan træningen påvirker dig, lad være med at træne hvis du føler at dine led gør ondt. Ømme led er tegn på at du trænger til restitution og hvile.

Hvis målet er at blive verdensmester i BJJ, så er det klart at man skal træne mere end 2-3 gange om ugen, men det er stadigvæk vigtigt at  træne klogt og hermed undgå at blive skadet. Igen må jeg pointere at træningsmængden langsomt skal optrappes, så man på sigt er stærk nok til at klare daglig træning eller mere.

Hellere træne med fuldt mentalt fokus end hovedløst, du vil få meget mere ud af din træning, hvis du er mentalt tilstede når du træner. Hellere lave 10 gode repetitoner end at lave 1000 dårlige. Ser alt for tit folk lave drills som om det bare er noget der skal overstås. Kvalitet frem for kvantitet. Hvis man vil blive dygtigere, er det vigtigt at man tager ansvar for sin egen udvikling og passer på sig selv og sine træningspartnere.

Ovenstående skal ikke forstås som, at man ikke skal passe sin træning, det skal man. Det er ment som inspiration til jer som ønsker at udvikle jer indenfor BJJ.

Vi ses på måtten

 

This entry was posted in Uncategorized by admin. Bookmark the permalink.

Leave a Reply